Cu ajutorul României, mai mulți cetățeni ai R.Moldova au fost repatriați cu succes din Emiratele Arabe Unite

  • 04 Aprilie 2020 19:50
Cu ajutorul României, mai mulți cetățeni ai R.Moldova au fost repatriați cu succes din Emiratele Arabe Unite

Ambasada României la Chișinău informează despre încheierea cu succes, la 4 aprilie 2020, a repatrierii, din Emiratele Arabe Unite, a unui număr de 64 de cetățeni ai Republicii Moldova, prin intermediul unei curse aeriene speciale pe ruta Dubai-Chișinău-București, operată de o companie privată românească și facilitată de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Acțiunea vine în completarea eforturilor mai ample depuse de România, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, de a permite tranzitul și repatrierea în deplină siguranță a cetățenilor Republicii Moldova. În ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la București, Ministerul Afacerilor Externe alRomâniei a facilitat tranzitul pe teritoriul național pentru 60 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condițiilor stabilite de autoritățile române. Totodată, a fost facilitat tranzitul către RepublicaMoldova și al transporturilor de mărfuri, inclusiv alunor produse medicale.  

În plus, România a susținut și a exprimat apreciere pentru pachetele de sprijin adresate statelor din Parteneriatul Estic, din care face parte și Republica Moldova, vizând gestionarea pandemiei, adoptate recent de către Comisia Europeană.  România rămâne consecventă politicii sale, exprimate public de Președintele României, Klaus Iohannis, și de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, în contextul angajamentului de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău