CtEDO: Șapte hotărâri noi, Republica Moldova a încălcat dreptul la un proces echitabil în patru cauze

  • 18 Iunie 2019 18:10
CtEDO: Șapte hotărâri noi,  Republica Moldova a încălcat dreptul la un proces echitabil în patru cauze

8 iunie 2019 – Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut publice șapte hotărâri în cauze privind Republica Moldova. Toate cererile au fost depuse în temeiul Articolului 6 (dreptul la un proces echitabil). Patru cauze sunt îndreptate împotriva Republicii Moldova, iar trei împotriva Republicii Moldova și Rusiei.

Potrivit Asociației obșteaștii „Juriștii pentru Drepturile Omului”,  în cele patru cauze Republica Moldova a fost găsită vinovata de încălcarea Convenției Europene a Drepturilor Omului și urmează să achite reclamanților despăgubiri de cca 50.000 Euro.

Astfel, CEDO a condamnat Republica Moldova în 4 cauze și Guvernul de la Chișinău urmează să le achite reclamanților despăgubiri de 50 de mii de euro.

În celelalte trei cauze responsabilă de încălcarea Convenției se face Federația Rusă care urmează să achite reclamanților despăgubiri de 29.524 Euro.

Cauzele vizează dosare ce țin de dobândirea și împărțirea unor proprietăți, acuzații de trafic de persoane, sechestrul unor imobile, precum și detenția în regiunea transnistreană și încălcarea dreptului la muncă și la proprietate de către autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului.

Mai multe detalii pe www.lhr.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău