CSP se întrunește astăzi pentru a selecta un candidat la funcția de procuror general interimar

  • 06 Octombrie 2021 08:22
CSP se întrunește astăzi pentru a selecta un candidat la funcția de procuror general interimar

Consiliul Superior al Procurorilor se întrunește astăzi în ședință, pentru a selecta un candidat la funcția de procuror general interimar, așa cum prevede legea cu privire la Procuratură. Decizia ar fi fost luată de membrii CSP, după ce aceștia nu ar fi avut cvorum pentru a se întruni marți seara și a decide asupra respectivului subiect. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, transmite IPN.

„Am constatat că nu avem cvorum. Suntem șapte persoane, respectiv, am convocat ședința Consiliului pentru mâine la ora 10.00. La ora 08.00, cineva din cadrul Consiliului, care activează permanent, va depune o cerere oficială la aparatul Consiliului și va solicita ca să fie invitați ceilalți membri ai Consiliului”, a declarat Sergiu Litvinenco într-o intervenție pentru jurnaliști.

Ministrul justiției mai spune că, în ședința de marți seara, a fost un schimb de opinii despre persoana care ar putea ocupa funcția de procuror general interimar, dar nu are acordul altor colegi pentru a oferi detalii.

Necesitatea convocării ședinței CSP a survenit după ce în privința procurorului general Alexandr Stoianoglo a fost pornită urmărirea penală pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. La biroul acestuia au avut loc percheziții, după care a fost reținut pentru 72 de ore și escortat în izolatorul de detenție preventivă.

Deși legea prevede că CSP se convoacă în ședință în 5 zile de la intervenirea unei astfel de situații, ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, consideră că este nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare a CSP cât mai curând pentru a selecta și a propune președintelui țării un procuror general interimar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău