CSP îi răspunde lui Andrei Năstase: „Nu a fost preconizată nicio ședință pentru astăzi”

  • 09 Iulie 2019 09:47
CSP îi răspunde lui Andrei Năstase: „Nu a fost preconizată nicio ședință pentru astăzi”

Consiliului Superior al Procurorilor susține că pentru astăzi nu a fost preconizată și nici convocată o ședință în plen.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Consiliului într-un comunicat de presă, după declarațiile ministrului de Interne, Andrei Năstase.

CSP infirmă public declarațiile potrivit cărora Andrei Năstase ar fi ”cerut Președintei Consiliului Superior al Procurorilor convocarea unei ședințe”, deoarece niciun act normativ nu conferă o asemenea competență mandatului deținut de exponenții puterii executive.

Consiliul Superior al Procurorilor notează că este un organ independent, parte a autorității judecătorești, statutul și mandatul căruia sunt reglementate de Constituție, fiind a priori exclusă posibilitatea ca reprezentanții puterii legislative sau ai puterii executive să înainteze solicitări cu referire la procedurile de convocare și organizare a ședințelor CSP.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat ieri că a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor să inițieze procedura de pornire a urmăririi penale împotriva Procurorului General pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă.

De asemenea, el a menționat că CSP urmează să se convoace astăzi în ședință, având în vederea că cea de săptămâna trecută a fost amânată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău