CSP a respins solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo privind suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor sale

  • 02 Decembrie 2021 15:07
CSP a respins solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo privind suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor sale

Consiliul Superior al Procurorilor a respins solicitarea procurorului general Alexandr Stoianoglo, cu privire la suspendarea procedurii de evaluare a performanțelor, inițiată în privința lui.

Astfel, activitatea lui Alexandr Stoianoglo urmează să fie evaluată în continuare de o comisie specială instituită de CSP, la solicitarea președintei Maia Sandu, care a denunțat lipsa evoluțiilor pe marile cazuri de rezonanță și încrederea scăzută a populației față procurorul general. Alexandru Stoianoglo este în prezent suspendat din funcție, după ce pe numele lui au fost intentate mai multe dosare penale.

De asemenea, CSP a constatat astăzi că unul dintre membrii comisiei speciale de evaluare, consiliera procurorului-șef al DIICOT din România, Mariana Alexandru, nu poate îndeplini această misiune, pe motiv de incompatibilitate. Consiliul a luat act de o scrisoare a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în care se arată că un procuror român nu are dreptul să aplice legislația Republicii Moldova.

Astfel, CSP a decis să identifice un nou candidat pentru funcția de membru al Comisiei. Din ea mai fac parte expertul internațional anticorupție, propus de președinta Maia Sandu, Drago Kos, avocata Angela Popil, propusă de Ministerul Justiției, fosta judecătoare Lidia Bulhac, propusă de Consiliul Superior al Magistraturii și avocatul Ion Matușenco, desemnat de către procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău