CSM urma să examineze demisia unui judecător în dosarul Șor. Ședința a fost amânată

  • 01 Decembrie 2020 12:04
CSM urma să examineze demisia unui judecător în dosarul Șor. Ședința a fost amânată

Consiliul Superior al Magistraturii urma să examineze în ședința de astăzi, 1 decembrie, cererea de demisie a judecătorului Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Magistrata face parte din completul de judecători care examinează dosarul Șor, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care este membru CSM din oficiu, a precizat că ședința nu a putut fi convocată pentru că nu a fost cvorum, cineva dintre membri s-a îmbolnăvit.

Cât despre ședințele de judecată de la Curtea de Apel Cahul, în dosarul Șor, Alexandr Stoianoglo spune că nicio ședință nu a fost amânată din cauza procurorilor, ci la inițiativa avocaților. „Cu regret, avem niște acțiuni concertate din partea avocaților, din partea organelor de justiție ce e legat cu investigarea dosarului furtul miliardului. Este o provocare pentru tot sistemul de justiție al Republicii Moldova”, a nota procurorul general. Potrivit lui Stoianoglo, în privința lui Ilan Șor și oamenii din anturajul lui sunt în desfășurare investigații.

O nouă ședință de judecată în dosarul Șor, la Curtea de Apel Cahul, este programată pentru 4 decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău