CSM și-a desemnat reprezentații în Comisia de selecție a noului membru al Colegiului disciplinar din rândul societății civile

  • 09 Septembrie 2021 15:28
CSM și-a desemnat reprezentații în Comisia de selecție a noului membru al Colegiului disciplinar din rândul societății civile

Comisia de selecție a unui membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor din rândul reprezentanților societății va fi formată de actualii membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii Mariana Timotin, Petru Moraru și Anatolie Galben și alți patru membri desemnați de ministrul Justiției. Plenul CSM a aprobat, recent, o decizie în acest sens, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, hotărârea vine după ce în luna mai a încetat mandatul exercitat de Veronica Mocanu în Colegiul disciplinar, în baza cererii. Conform procedurii legale, noul reprezentant al societății civile în cadrul Colegiului urmează să fie desemnat prin concurs de Ministerul Justiției. Legislația în vigoare stabilește că, Comisia de selecție a reprezentanților societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor este compusă din șapte membri, dintre care patru reprezentanți desemnați de ministrul Justiției și trei reprezentanți desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii la solicitarea ministerului Justiției.

Petru Moraru și Anatolie Galben sunt membri CSM din rândul judecătorilor. Aceștia activează la Curtea Supremă de Justiție și, respectiv, la Curtea de Apel Chișinău. Mariana Timotin este membru CSM din rândul titularilor de drept. Ea activează în calitate de conferențiar universitar.

Colegiul disciplinar este format din cinci judecători și patru reprezentanți ai societății civile. Mandatul membrului Colegiului disciplinar este de șase ani și nu poate fi ales sau numit pentru două mandate consecutive.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău