CSM se întrunește în ședință. Se va pronunța asupra cererii de demisie a lui Ion Druță

  • 16 Octombrie 2019 17:32
CSM se întrunește în ședință. Se va pronunța asupra cererii de demisie a lui Ion Druță

Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește mâine în prima sa ședință, de după Adunarea Generală a Judecătorilor, din 27 septembrie, la care au fost revocați din funcții 6 membri, aleși din rândul magistraților. O parte dintre aceștia sunt raportori pe unele subiecte de pe agendă, întrucât judecătorii revocați din CSM nu recunosc legalitatea deciziilor Adunării Generale.

CSM urmează să se pronunțe asupra cererii de demisie din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție, a judecătorului Ion Druță. De asemenea, urmează să dea aviz proiectului de modificare a Constituției, referitor numirea în funcție a judecătorilor până la atingerea plafonului de vârstă de către președintele Republicii Moldova, la propunerea CSM, precum și proiectului de modificare a legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, privind majorarea numărului de membri.

CSM va dezbate și opinia preliminară a Comisiei de la Veneția asupra proiectului de lege cu privire la reforma Curții Supreme de Justiție și Procuraturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău