CSM revine la concursul pentru selecția unui membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor

  • 18 Septembrie 2021 12:59
CSM revine la concursul pentru selecția unui membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii mai face o tentativă de a selecta un nou membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din rândul reprezentanților societății civile, transmite Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, concursul a fost anunțat în primăvara acestui an, iar până acum a fost prelungit sau amânat deja de două ori. Noua încercare de a decide învingătorul competiției se va face la reuniunea de marți, 21 septembrie.

În concurs s-au înscris:

  • Ion Guzun, avocat;
  • Stela Subotin, administrator SA ”Acord Grup”;
  • Oleg Pantea, conferențiar universitar la USM;
  • Sergiu Balaban, avocat.

Inițial, în concurs s-a înscris doar apărătorul Ion Guzun. Consiliul Superior al Magistraturii a decis, însă, prelungirea perioadei de depunere a dosarelor cu încă 20 de zile. Ulterior, în luna august, CSM a avut o nouă tentativă de a desemna noul membru al Colegiului, însă fără succes din cauza lipsei cvorului.

Amintim că, Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor a devenit nefuncțional la sfârșitul lunii octombrie anul trecut, după ce mandatele majorității membrilor au expirat. În prezent, Colegiul are un singur membru. Este vorba despre Feodor Bria, prodecan la ULIM. Mandatele celorlalți membri au expirat.

În total, Colegiul e format din șapte membri, dintre care:

  • 4 sunt aleși la Adunarea Generală a Judecătorilor, din rândul judecătorilor de la instanțele de toate nivelurile: doi de la CSJ și câte unul de la curțile de apel și instanțele de prim nivel;
  • 3 sunt numiți de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul reprezentanților societății civile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău