CSM a propus Maiei Sandu numirea în funcția de judecător la CSJ a primilor trei candidați care au promovat vettingul

  • 22 Mai 10:18
CSM a propus Maiei Sandu numirea în funcția de judecător la CSJ a primilor trei candidați care au promovat vettingul

Consiliul Superior al Magistraturii a propus Președintelui Republicii Moldova numirea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție a primilor trei judecători care au promovat evaluarea externă – vettingul. Este vorba de judecătorii Stela Procopciuc, Viorica Puica și Diana Stănilă, informează un comunicat al CSM.

Ieri, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii, au fost intervievați patru candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, din rândul judecătorilor. Astfel, judecătoarea Viorica Puica a obținut 93 de puncte, Stela Procopciuc a obținut 93 de puncte, Diana Stănilă – 85 de puncte, iar Aurelia Cazacliu a obținut 57 puncte.

Potrivit legii, candidaturile vor fi trimise președintei Maia Sandu pentru numirea în funcție.

În examinarea CSM se află Raportul cu privire la propunerea de nepromovare a judecătorului Adrian Ciobanu, iar referitor la candidații din rândul judecătorilor Grigori Manoli și Dorin Munteanu, Comisia încă nu s-a expus.

Tot ieri, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat admisibile pentru etapa interviului șase dosare ale candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție, din rândul juriștilor care au trecut vettingul.

Este vorba de Sergiu Brigai, Leonid Chirtoacă, Aliona Ciocanu, Aliona Corcenco, Ion Munteanu și Iuri Lealin. Dosarul candidatului Vladislav Gribincea a fost declarat inadmisibil, din cauza neprezentării în termen a certificatului medical și două referințe de la persoane notorii.

Curtea Supremă de Justiție va fi compusă din 11 judecători și 9 magistrați din rândul juriștilor.

Anul trecut, înainte de începerea procesului de vetting, 20 din cei 25 de judecători ai CSJ au demisionat.

Până acum au promovat vettingul 11 candidați la funcția de judecător al CSJ, iar încă opt urmează să fie audiați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,85
Nori împrăștiați
Umiditate:89 %
Vint:4,12 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău