CSM a desemnat un șef interimar al CSJ. Acesta a făcut parte din completele de judecată care au luat decizii în dosarele lui Vlad Filat și Veaceslav Platon (Anticoruptie)

  • 04 Noiembrie 2019 14:48
CSM a desemnat un șef interimar al CSJ. Acesta a făcut parte din completele de judecată care au luat decizii în dosarele lui Vlad Filat și Veaceslav Platon (Anticoruptie)

Magistratul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Vladimir Timofti, care a făcut parte din completele de judecată ce au pus punct în dosarele lui Vlad Filat și Veaceslav Platon, a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în calitate de președinte interimar al CSJ.

Informația a fost confirmată pentru portalul Anticoruptie.md de serviciul de presă al CSM. Decizia de desemnare a lui Timofti a fost luată în cadrul ședinței de luni a CSM, care nu a fost anunțată cu trei zile înainte, așa cum prevede legea. 

Vladimir Timofti este unul dintre magistrații CSJ care, în februarie 2017, au respins ca vădit neîntemeiate recursurile depuse în dosarul fostului premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru acte de corupție. Potrivit CSJ, recursul a fost depus de procurori, inculpat și avocatul acestuia Igor Popa, fosta soție a politicianului, Sanda Diviricean, și SA Ipteh, avocatul Nicula I. în numele SA Ipteh, Beț V., avocatul Nicula I. în numele Worldway limited, avocatul Nicula I. în numele SA Kapital Invest Cpmpany; SA Kapital Invest CO. 

Tot Timofti s-a numărat printre judecătorii CSJ care au pus punctul final în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Aceștia au declarat neîntemeiat recursul depus de avocatul lui Platon împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care a fost menținută condamnarea la 18 ani de închisoare.

Vladimir Timofti este judecător începând cu 1992. În 2002 a fost numit în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Un an mai târziu, acesta a fost numit în funcția de judecător la CSJ. În 2014, lui Timofti i-a fost  acordată Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău