CSM a aprobat cererea de demisie depusă de fostul președinte al CSJ, Ion Muruianu (ZdG)

  • 07 Septembrie 2021 09:25
CSM a aprobat cererea de demisie depusă de fostul președinte al CSJ, Ion Muruianu (ZdG)

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat în cadrul ședinței de marți, 7 septembrie, cererea de demisie depusă de magistratul Curții de Apel Chișinău Ion Muruiuanu, fost președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ),informează Ziarul de Gardă.

Cererea de demisie a fost depusă la 12 iulie curent, precizează sursa citată

În 1990, Ion Muruianu a fost numit în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Prin Decretul Președintelui R. Moldova nr. 1528-II din 19 iunie 2000, Muruianu a fost numit în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă. În 2004, a fost transferat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), iar în 2007 a fost numit președinte al CSJ.

În 2010, Muruianu a fost demis din funcția de președinte al CSJ ca mustrare la o afirmație făcută în adresa jurnaliștilor „jurnaliștii – câini turbați”.

Pentru demisia lui Muruianu au votat atunci 52 de deputați din cadrul Alianței pentru Integrare Europeana, motivul demisiei fiind numărul mare de dosare pierdute de R. Moldova la CEDO și etichetarea jurnaliștilor. La mijlocul lunii februarie 2010, Muruianu, într-un discurs rostit la reuniunea anuală a judecătorilor, i-a numit de jurnaliști „câini turbați, periculoși pentru societate”.

Ulterior, prin Decretul Președintelui R. Moldova nr. 448-VII din 28 decembrie 2012 a fost numit, prin transfer, în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău (CA).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău