CSM a aprobat cererea de demisie a Lidiei Bulgac din funcția de judecător și președintă interimară a Curții de Apel Chișinău

  • 18 August 2020 09:58
CSM a aprobat cererea de demisie a Lidiei Bulgac din funcția de judecător și președintă interimară a Curții de Apel Chișinău

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie a judecătoarei Lidia Bulgac din funcția de președinte interimar al Curții de Apel Chișinău. Totodată, CSM a aprobat și cererea de demisie a Lidiei Bulgac din funcția de judecător, transmite IPN.

Lidia Bulgac a fost numită judecătoare în 1993, iar în 2000 prin decret prezidențial, a transferată la judecătoria Chișinău. În același an, a fost numită judecător până la atingerea plafonului de vârstă. În 2003 a fost reconfirmată, prin decret prezidențial, în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău. A fost președinte interimar al CA Chișinău timp de un an.

La 28 iulie, CSM l-a ales pe Vladislav Clima în calitate de președinte al Curții de Apel Chișinău. Decizia CSM a fost criticată de opoziție, dar și de societatea civilă, care menționau că judecătorul Clima este unul dintre cei care au menținut decizia de anulare a alegerilor în Chișinău din 2018.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău