CSJ s-a adresat la Curtea Constituțională cu privire la demersul avocaților lui Șor

  • 15 Septembrie 2020 10:01
CSJ s-a adresat la Curtea Constituțională cu privire la demersul avocaților lui Șor

Curtea Supremă de Justiție s-a adresat la Curtea Constituțională după ce avocații lui Ilan Șor au depus un demers prin care au cerut strămutarea dosarului de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță de apel.

Contactat de IPN, avocatul Denis Calaida a declarat că, în cadrul demersului de strămutare, a fost ridicată o excepție de neconstituționalitate, respectiv CSJ s-a adresat Curții Constituționale. Apărătorul a evitat să spună mai exact despre ce este vorba.

Totodată, ieri la Curtea de Apel Cahul a avut loc o nouă ședință în dosarul Șor. Potrivit avocatului, au fost audiați doi martori din partea acuzării de stat. Cât despre demersurile înaintate la ședința precedentă, apărătorul a spus că nu poate oferi detalii, deoarece acestea încă nu au fost examinate.

Următoarea ședință de judecată la Curtea de Apel Cahul a fost planificată pentru 21 septembrie, ora 10.00.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Șor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară. Recent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-o conferință de presă, că procuratura a solicitat Israelului extrădarea lui Ian Șor, însă, potrivit legislației israeliene, statul nu extrădează proprii cetățeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău