CSJ a admis cererea avocaților lui Șor. Dosarul va fi strămutat la Curtea de Apel Chișinău

  • 20 August 2021 18:16
CSJ a admis cererea avocaților lui Șor. Dosarul va fi strămutat la Curtea de Apel Chișinău

Magistrații Curții Supreme de Justiției au admis cerea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privința lui Șor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Încheierea este irevocabilă, scrie TV8.

Totodată, aceștia au menținut încheierea Curții de Apel Cahul din 25.07.2019 privind înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată față de inculpatul Șor Ilan, cu măsura preventivă – arestul preventiv și anunțarea în
căutare a inculpatului; b) încheierile instanței, prin care au fost admise demersurile părților de anexare a materialelor scrise, scrie sursa citată.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual. În luna martie, dosarul lui Ilan Șor i-a fost repartizat lui Tudor Berdilă, tot el și raportor în completul de judecători care examinează cauza penală, după ce a fost aprobată demisia judecătoarei Nina Veleva.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
0,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
2
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău