CSE: Energocom va încheia până pe 29 decembrie contracte de procurare a energiei electrice pentru 2024

  • 27 Decembrie 2023 13:45
CSE: Energocom va încheia până pe 29 decembrie contracte de procurare a energiei electrice pentru 2024

Societatea pe acțiuni „Energocom” urmează să încheie până pe 29 decembrie contracte de procurare a energiei electrice pentru anul 2024, se arată în decizia aprobată astăzi, 27 decembrie, de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), relatează IPN.

De asemenea, până pe 29 decembrie, SA „Moldovagaz” și „Energocom” vor încheia un contract pentru livrarea gazelor naturale pentru ianuarie-aprilie 2024, se mai menționează în decizia aprobată de CSE.

„Potrivit acestor prevederi, gazele naturale achiziționate vor fi livrate operatorilor de sistem licențiați cu un preț estimativ 550 de euro per metru cub. De asemenea, pentru a asigura întreg teritoriul țării cu resurse energetice și gaze naturale, în perioada ianuarie-aprilie 2024, SA „Moldovagaz” va furniza întregul volum de gaze naturale livrat consumatorilor pe malul stâng al Nistrului, lucru care s-a întâmplat anterior, prin livrarea acestuia către MGRES (n.r. Centrală de la Cuciurgan), care generează energie electrică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, într-o conferință de presă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că astăzi a avut loc ultima ședință programată a CSE pe durata stării de urgență, care se va încheia la sfârșitul acestei luni și nu va mai fi prelungită. Astfel, activitatea CSE va intra în circuitul curent și va fi convocată la soluționarea problemelor curente, cum ar fi intemperiile, de exemplu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău