CSE Chișinău a aprobat costurile pentru grupele cu program prelungit în școli

  • 25 Ianuarie 10:38
CSE Chișinău a aprobat costurile pentru grupele cu program prelungit în școli

Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău a decis asupra organizării și funcționării grupelor cu program prelungit în instituțiile de învățământ primar și secundar. Acestea vor activa în baza Regulamentului provizoriu, care prevede costuri lunare de 360 de lei pentru activitatea programului prelungit de 3 ore și 690 de lei pentru programul prelungit de 6 ore, transmite IPN.

„În acest context, ca răspuns la solicitările părinților de a lăsa copiii la școală și după finalizarea orelor de curs, în scopul evitării lăsării fără supraveghere a copiilor din instituțiile de învățământ primar și secundar (ciclul I și II), pe perioada aflării părinților la serviciu și având în vedere imposibilitatea achitării din bugetul municipal a cheltuielilor pentru activitatea claselor/grupelor cu program prelungit este necesară instituirea unui mecanism privind activitatea claselor/grupelor cu program prelungit, chiar dacă finanțarea acestora nu este în obligația APL de nivelul doi”, se menționează în decizia CSE Chișinău.

Termenul de achitare a taxelor pentru serviciile prestate cu plată se va efectua până la data de 15 a fiecărei luni, conform bonului de plată. Resursele financiare colectate de la părinții elevilor și cele acumulate din alte surse legale se gestionează doar prin contul Trezorerial al instituției de învățământ.

Potrivit autorităților, în total în municipiul Chișinău, în listele copiilor din clasele primare se regăsesc 38 679 de elevi. Până la anul nou, în grupele cu program prelungit finanțate din bugetul municipal erau înscriși circa 30 de mi de elevi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău