CSE a decis extinderea termenului pentru organizarea licitației pentru procurarea energiei electrice. Natalia Gavrilița: Nu există riscul ca R.Moldova să rămână fără furnizor

  • 27 Aprilie 2022 17:25
CSE a decis extinderea termenului pentru organizarea licitației pentru procurarea energiei electrice. Natalia Gavrilița: Nu există riscul ca R.Moldova să rămână fără furnizor

Termenul pentru organizarea licitației pentru procurarea energiei electrice a fost extins, cu două zile până pe 28 aprilie. O decizie în acest a fost luată de către Comisia pentru Situații Excepționale, reunită ieri în ședință. Premierul Natalia Gavrilița a menționat motivele pentru care s-a decis această prelungire.

„În primul rând verificarea participanților la licitație este un proces care necesită timp, negocierea în continuare a unui preț cât mai bun și a unei opțiuni cat mai bune și este nevoie de rezervarea capacităților pentru transportare”

Prim-ministra a dat asigurări că „la moment nu există riscul” ca Republica Moldova să rămână fără furnizor de energie electrică.

Natalia Gavrilița a menționat ca la licitație participă mai mult de două companii iar rezultatul va fi comunicat odată cu încheierea procedurilor legale.

Potrivit legislației, din acest an Republica Moldova va procura energie electrică din cel puțin două surse. Acest lucru va permite îmbunătățirea reglementării pieței, sporirea gradului de securitate energetică și, în același timp, reducerea dependenței de centrala termoelectrică de la Cuciurgan din stânga Nistrului, principalul furnizor de electricitate al țării noastre.

Actualul contract cu Centrala de la Cuciurgan expiră la data de 1 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău