Croația și România nu sunt de acord cu Europa cu mai multe viteze

  • 03 Octombrie 2017 16:42
Croația și România nu sunt de acord cu Europa cu mai multe viteze

"Croația și România pledează pentru o Uniune Europeană unită și sunt împotriva Europei cu mai multe viteze, iar rolul important în coeziunea europeană îl reprezintă Inițiativa celor trei mări" - au convenit la București președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, și președintele României, Klaus Iohannis.

"Suntem categoric împotriva Europei cu mai multe viteze, Europei cu nucleu și periferii, împotriva Europei care nu ar oferi tuturor șanse egale de dezvoltare. De aceea am pornit Inițiativa celor trei mări. Această inițiativă este îndreptată spre coeziunea spațiului european" - a declarat Kitarovic, care efectuează o vizită de lucru de trei zile în România.

Inițiativa Marea Adriatică - Marea Baltică - Marea Neagră este crucială pentru "dezvoltarea infrastructurii în regiunea noastră" - a declarat Iohannis.

"În Europa se măresc diferențele între vechea și noua Europă, între Europa răsăriteană și cea occidentală. Aceste diferențe trebuie pur și simplu să dispară și în această zonă trebuie pusă temelia dezvoltării și competitivității economiilor noastre, prin construirea infrastructurii rutiere și energetice, dar și prin digitalizare și extinderea internetului de bandă lată" – a declarat Kitarovic.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău