Croația a început să vaccineze anti-COVID-19 minorii de peste 12 ani

  • 14 Iunie 2021 15:46
Croația a început să vaccineze anti-COVID-19 minorii de peste 12 ani

Croația a început luni să vaccineze împotriva noului coronavirus minorii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani cu serul de la Pfizer/BioNTech, deși deocamdată acest pas l-a făcut doar regiunea maritimă Primorsko-Goranska, a cărei capitală este portul adriatic Rijeka, relatează EFE, citat d AGERPRES.

Este ceea ce a confirmat directorul sediului regional al Institutului de Sănătate Publica (NZJZ), Vladimir Micovic, postului de televiziune N1.

Judecând după interesul pe care îl suscită această campanie, "se pare că o bună parte dintre copii se va vaccina pentru a începe viitorul an școlar în siguranță", a comentat el.

NZJZ a recomandat săptămâna trecută vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu serul produs de consorțiul americano-german Pfizer/BioNTech.

Cele 21 de regiuni croate decid în mod independent datele de vaccinare ale copiilor.

Deocamdată, aproximativ 34,5 % dintre cei 4,5 milioane de locuitori ai acestei țară adriatice au primit prima doză de vaccin (41,7 % din populația de peste 16 ani), în timp ce 17,28 % (20,87 % dintre adulți) sunt vaccinați cu schema completă.

Pentru a promova vaccinarea, regiunea Virovitica, la nord-est de Zagreb, a trimis echipe mobile, așa-numitele "autobuze-covid", în locurile cele mai izolate ale țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău