Criza regională

  • 10 Martie 2014 19:25
Criza regională

Discutăm astăzi despre rolul regiunii separatiste transnistrene în actuala criză regională cu analistul politic Oazu Nantoi, director de programe la Institutul de Politici Publice.

Serviciul de Grăniceri din Ucraina a fortificat, în ultimele zile, controlul pe segmentul transnistrean al frontierei cu Republica Moldova. Grăniceri ucraineni au difuzat un comunicat în care afirmă că a luat aceste măsuri pentru a preîntâmpina pătrunderea pe teritoriul Ucrainei a posibililor provocatori proruși din regiunea transnistreană, dar și în urma declarațiilor despre faptul că trupele ruse în stânga Nistrului au devenit mult mai active în ultimul timp.

La rândul lor, reprezentanții administrației de la Tiraspol au făcut, în ultimele zile, mai multe declarații despre necesitatea de au proteja spațiul aerian al republicii separatiste.

Totodată, vameșii de la Tiraspol au anunțat că vor patrula frontiera din avioane ușoare pentru a preîntâmpina cazuri de contrabandă.

Concomitent, în armata transnistreană au avut loc aplicații de stat major.

La rândul lor, premierul Iurie Leancă a declarat că evoluțiile din Ucraina creează noi probleme și amenințări directe și indirecte la adresa Republicii Moldova nu doar politice, dar și comerciale, a declarat Iurie Leancă. El a precizat că există similitudini dintre conflictul transnistrean și ceea ce se întâmplă în prezent în Crimeea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău