Criză politică în Maldive: Guvernul avertizează Curtea Supremă

  • 04 Februarie 2018 15:09
Criză politică în Maldive: Guvernul avertizează Curtea Supremă

Guvernul din Maldive a avertizat că va ordona forțelor de securitate să împiedice orice încercare a Curții Supreme sau a opoziției de a-l destitui pe președintele Abdulla Yameen, care refuză eliberarea deținuților politici. Avertismentul de duminică al guvernului de la Male vine după ce joi Curtea Supremă a țării a luat decizia surpriză de a anula condamnările a nouă deținuți politici de rang înalt, relatează AFP și Reuters.

Ministrul justiției, procurorul general Mohamed Anil, a declarat duminică în presă că există informații conform cărora Curtea Supremă "ar putea cere punerea sub acuzare sau destituirea președintelui" și a subliniat că acest lucru poate duce la o "criză de securitate națională".

Tot joi, Curtea Supremă a ordonat reintegrarea 12 deputați care fuseseră demiși din legislativ după ce au ieșit din partidul președintelui Yameen. Ulterior, fostul șef al statului Mohamed Nasheed, refugiat în Marea Britanie după o controversată condamnare pentru "terorism", în 2015, a anunțat că va candida la următoarele alegeri prezidențiale.

În pofida apelurilor ONU, SUA, Franței sau Marii Britanii, guvernul Maldivelor a refuzat să se supună deciziilor Curții și a suspendat lucrările parlamentului.

Politica de represiune împotriva disidenților dusă de putere afectează imaginea de paradis turistic al micului arhipelag din Oceanul Indian cu o populație de circa 340.000, în majoritate musulmani suniți.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău