Criza migrației | 255 de persoane, salvate în noaptea de luni spre marți de pe Marea Mediterană

  • 26 Decembrie 2017 19:04
Criza migrației | 255 de persoane, salvate în noaptea de luni spre marți de pe Marea Mediterană

Două nave au salvat în noaptea de luni spre marți 255 de persoane ce se aflau pe trei ambarcațiuni pe Marea Mediterană, plecate din Libia înainte de un val de vreme rea, a anunțat paza de coastă a Italiei, informează marți AFP.

Organizația non-guvernamentală Proactiva Open Arms a salvat o barcă pneumatică la bordul căreia se aflau 134 de persoane, dintre care șapte copii. Toți acești migranți urmau să fie transferați pe nava Aquarius a unui alt ONG, SOS Mediterana, înainte de a fi transportați la Pozzallo, Sicilia.

O navă militară a operațiunii europene anti-traficanți "Sophia" i-a salvat la rândul său pe oamenii care se aflau în alte două ambarcațiuni de mici dimensiuni.

Potrivit cotidianului italian La Repubblica, traficanții de migranți din Libia au redus, între altele din cauza vremii rele de iarnă, prețul pentru traversare la 400 de euro de persoană, însă încearcă să transporte un număr maxim de migranți pe ambarcațiuni pneumatice.

Aceste intervenții umanitare au avut loc la mai puțin de două zile după apelul Papei Francisc de a nu mai ignora drama migranților, adesea "expulzați de pe pământurile lor" de către conducători gata "să verse sânge nevinovat". "Nimeni nu trebuie să simtă că nu are loc pe acest Pământ", a spus Papa în tradiționala sa predică din Ajunul Crăciunului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău