Criza migranților: Slovacia trimite 50 de polițiști la granița cu Ungaria

  • 14 Octombrie 2015 17:48
Criza migranților: Slovacia trimite 50 de polițiști la granița cu Ungaria

Guvernul slovac a decis miercuri, 14 octombrie, trimiterea a 50 de ofițeri de poliție la granița cu Ungaria pentru a ajuta autoritățile ungare să gestioneze mai bine problema migranților care încearcă să ajungă în vestul Europei, relatează Reuters.

Slovacia și alte state central-europene care sunt tranzitate de zeci de mii de migranți, majoritatea proveniți din Siria și Afganistan, sunt de părere că Uniunea Europeană trebuie să-și consolideze frontierele externe, în cadrul răspunsului colectiv european la criza migranților.

Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și România s-au opus propunerii Comisiei Europene de redistribuire între țările membre a 120.000 de solicitanți de azil între cele 28 de țări membre ale UE pe baza unor cote obligatorii. Propunerea respectivă a fost aprobată luna trecută de Consiliul European, într-o reuniune extraordinară.

''Dacă Republica Cehă, Polonia, Slovacia și Ungaria își conjugă eforturile, va exista o contribuție majoră la protejarea graniței Schengen dintre Ungaria și Serbia'', a declarat premierul slovac Robert Fico.

La rândul său, guvernul ceh a decis să trimită soldați și polițiști la granița cu Slovacia în contextul afluxului de migranți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău