CRIZA IMIGRANȚILOR. Acord franco-britanic pentru securizarea Eurotunelului

  • 31 August 2015 10:37
CRIZA IMIGRANȚILOR. Acord franco-britanic pentru securizarea Eurotunelului

Franța și Marea Britanie se pronunță pentru lupta împotriva rețelelor de traficanți și acordarea de ajutor femeilor și copiilor din taberele de refugiați de la Calais.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, și premierul francez, Manuel Valls, vor vizita, astăzi, taberele de la Calais, unde peste 3.000 de imigranți așteaptă, în adăposturi improvizate, să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

Autoritățile de la Paris și cele de la Londra au semnat un acord pentru a asigura securitatea tunelului de sub Canalul Mânecii.

La Calais, imigranții stau în tabere improvizate numite "jungla" și în zonă se poate vorbi de o criză umanitară.

Franța și Marea Britanie se pronunță pentru lupta împotriva rețelelor de traficanți și acordarea de ajutoru umanitar pentru categoriile cele mai vulnerabile din taberele de refugiați de la Calais, și anume femeile și copiii.

Marea Britanie dorește să crească efectivele de securitate pentru siguranța circulației în Eurotunnel, care traversează Canalul Mânecii între Franța și Marea Britanie.

Vizita la Calais este prima dintr-o serie de deplasări pe care reprezentanții Comisiei Europene le vor face în câteva țări comunitare unde se înregistrează un aflux masiv de imigranți.

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans și comisarul pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, vor merge în zilele următoare și în insula Kos din Grecia, dar și în orașul Rosenheim din sudul Germaniei, supraaglomerat de sosirea refugiaților prin Italia și Balcani.

Cei doi înalți responsabili se vor afla apoi în Austria pe 7 septembrie, pentru a discuta cu autoritățile acestei țări despre sprijinul executivului comunitar și acțiunile comune ale statelor membre.

Președinția luxemburgheză a Uniunii Europene a anunțat, ieri, o reuniune de urgență a miniștrilor de interne din statele membre pentru data de 14 septembrie, la Bruxelles, pentru a găsi soluții comune la criza imigranților.

Discuțiile se vor concentra pe procedurile de expulzare a imigranților dacă solicitarea lor de azil este respinsă, pe cooperarea cu țări terțe și pe măsuri de prevenire a traficului cu imigranți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău