Criza din Venezuela, în centrul atenției la sesiunea de primăvară a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului

  • 25 Februarie 2019 10:04
Criza din Venezuela, în centrul atenției la sesiunea de primăvară a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului

Criza din Venezuela este unul din subiectele centrale de pe agenda primei sesiuni din 2019 a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR), care începe luni la Geneva, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a condamnat recent crimele și detențiile în care au fost implicate forțele guvernului de la Caracas.

Ministrul de externe venezuelean Jorge Arreaza urmează să susțină marți un discurs în această sesiune de primăvară a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în timp ce Michelle Bachelet va informa UNHCR despre situația din Venezuela la 20 martie.

Reuniunea se deschide luni cu discursuri pe care le vor susține Michelle Bachelet și secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care participă la această sesiune pentru a ridica problema agresiunilor sexuale și a violențelor împotriva femeilor în situații de război.

UNHCR are și alte subiecte importante pe agenda sa care nu au legătură cu anumite țări, cum ar fi situația copiilor folosiți ca soldați și avântul populismului în multe țări.

Dintre cei 47 de membri ai UNHCR nu mai fac parte și SUA, care s-au retras anul trecut, acuzând acest organism internațional că îi protejează pe cei care comit abuzuri, că dă dovadă de ipocrizie și că este anti-Israel.

Printre membrii actuali se numără în schimb China, care este sub observație pentru felul în care tratează minoritatea uigură, și Arabia Saudită, care a fost criticată la nivel internațional după uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în Turcia.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău