Criza din Ucraina: Opoziția și puterea au convenit asupra unui Acord

  • 21 Februarie 2014 09:29
Criza din Ucraina: Opoziția și puterea au convenit asupra unui Acord

Reprezentanții opoziției și puterii de la Kiev au convenit asupra parafării unui acord referitor la rezolvarea crizei politice în care se află Ucraina de aproximativ trei luni - informează postul de televiziune TSN.

Potrivit sursei, negocierile, desfășurate la sediul Administrației Prezidențiale, s-au încheiat în această dimineață.

Vineri, 21 februarie, deputații Radei Supreme urmează să discute revenirea la constituția din 2004, ce presupune reducerea prerogativelor prezidențiale și, de asemenea, formarea unui guvern de tranziție format din tehnicieni. Potrivit premierului polonez Donald Tusk, în urma primei runde de convorbiri desfășurată ieri între președintele Ianukovici și cei trei miniștri europeni de externe, liderul de la Kiev ar fi acceptat cererile opoziției privind organizarea de alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate în acest an, care este și una din principalele revendicări ale manifestanților, formarea în termen de 10 zile a unui guvern de uniune națională, precum și finalizarea până în vară a reformei constituționale.

Rada Supremă, aseară târziu, a adoptat o hotărâre prin care decretează încetarea focului, interzicerea operațiunii antiteroriste, retragerea în cazărmi a tuturor unităților Ministerului de Interne și Ministerului Apărării, încetarea blocadei căilor de transport și a străzilor și altele.

Ministerul Sănătății din Ucraina informează într-un comunicat de presă că, în ultimele trei zile, în confruntările dintre protestatarii și forțele de ordine din Kiev au murit 77 de oameni, iar 132 au fost răniți în ultimele 24 de ore. Pe de altă parte, medicii voluntari din cadrul grupurilor de protestatari susțin că numărul manifestanților decedați depășește 100 de persoane și că au fost identificate 58 de cadavre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău