Criza din Ucraina: Liderii ruși s-au întrunit în ședință

  • 25 Februarie 2014 15:28
Criza din Ucraina: Liderii ruși s-au întrunit în ședință

Liderii ruși s-a întâlnit marți, 25 februarie, pentru a analiza situația din Ucraina, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a afirmat că tema Ucrainei a fost subiectul dominant al discuțiilor. La reuniune, prezidată de președintele Putin, au participat, printre alții, premierul rus, Dmitri Medvedev; șeful Administrației prezidențiale, Serghei Ivanov; ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov; președinții celor două camere ale parlamentului rus. Președintele rus Vladimir Putin nu a făcut declarații la acest subiect.

Dmitri Medvedev a declarat ieri că legitimitatea noilor autorități ucrainene ar putea fi pusă sub semnul întrebării și a atras atenția asupra faptului că în momentul de față ar exista o amenințare reală la adresa cetățenilor ruși din Ucraina.

De asemenea, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov s-a pronunțat împotriva organizării unor alegeri prezidențiale în Ucraina pe data de 25 mai, menționând că acest lucru ar contraveni acordului cu privire la ieșirea din criză semnat la Kiev săptămâna trecută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău