Criza din Nicaragua: Manifestații împotriva președintelui Daniel Ortega, un mort și 11 răniți

  • 01 Iulie 2018 11:33
Criza din Nicaragua: Manifestații împotriva președintelui Daniel Ortega, un mort și 11 răniți

Mii de nicaraguani au defilat sâmbătă în întreaga țară pentru a cere demisia președintelui Daniel Ortega, în timp ce la Mangua o persoană a fost ucisă și alte 11 rănite de tiruri asupra manifestanților, relatează AFP.

Manifestanții cer, de asemenea, să se facă dreptate după moartea a peste 20 de minori, printre cele 220 de victime ale represiunii valului de revoltă.

La Managua, sâmbătă, "un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața (...) și am fost informați că 11 persoane au fost rănite, printre care o fetiță al cărei craniu a fost zgâriat de un glonț", a declarat secretarul Comisiei permanente pentru drepturile omului (CPDH, un ONG local), Marco Carmona, la postul de televiziune 100% Noticias.

Indivizi înarmați au deschis focul asupra unui grup de manifestanți care treceau prin vecinătatea unei proprietăți la sud-vest de Managua, ocupată de o grupare paramilitară, a declarat pentru AFP Vilma Nunez, coordonatoarea ONG-ului Centrul nicaraguan pentru drepturile omului (Cenidh).

Un precedent bilanț anunțase șase răniți de gloanțe în acest incident.

Daniel Ortega, erou al revoluției sandiniste care a înlăturat dictatura în 1972, se confruntă de la jumătatea lui aprilie cu un val de contestare fără precedent, declanșat de o reformă a pensiilor, abandonată de atunci, dar care s-a transformat într-o mișcare generală de respingere a șefului statului, acuzat de restrângerea libertăților și de confiscarea puterii. El conduce Nicaragua din 2007, după o primă etapă la putere între 1979 și 1990.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău