Cristina Lesnic, la întrevederea cu șeful Misiunii OSCE: R.Moldova mizează pe revenirea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol în albia normalității

  • 14 Martie 2019 14:53
Cristina Lesnic, la întrevederea cu șeful Misiunii OSCE: R.Moldova mizează pe revenirea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol în albia normalității

Chișinăul mizează și în continuare pe suportul Misiunii OSCE pentru definitivarea expertizei tehnice și renovarea infrastructurii podului dintre satele Gura Bâcului și Bâcioc, a anunțat vicepremierul pentru reintegrare Cristina Lesnic.

În cadrul unei întrevederi cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, Cristina Lesnic și-a exprimat regretul față de recentele acțiuni provocatoare ale Tiraspolului. Oficialul moldovean s-a referit la semnarea așa-numitelor acte ce vizează s. Varnița și localitățile din raionul Dubăsari, de pe malul stâng al Nistrului și deschiderea ,,reprezentanței” Tiraspolului de la Moscova.

Potrivit vicepremierului pentru reintegrare, Chișinăul vrea clarificarea statutului pretinsei reprezentanțe a Tiraspolului, renunțarea la măsurile cu caracter unilateral ce lezează drepturile fundamentale ale cetățenilor. R. Moldova mizează pe revenirea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol în albia normalității.

Oficialii au discutat activitatea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol, activitatea școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și despre dosarul terenurilor agricole din raionul Dubăsari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău