Cristina Lesnic: Din cele 37 de posturi ilegale din Zona de Securitate au rămas 22

  • 20 Iulie 2020 17:01
Cristina Lesnic: Din cele 37 de posturi ilegale din Zona de Securitate au rămas 22

Din cele 37 de posturi instalate unilateral în Zona de Securitate de către autoritățile de facto de la Tiraspol au rămas 22. Precizările au fost făcute de viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, în plenul Parlamentului, răspunzând la o întrebare a deputatului Chiril Moțpan în contextul examinării moțiunii de cenzură, transmite IPN.

Cristina Lesnic a declarat că își dorește ca diferendul transnistrean să fie soluționat pașnic. „Noi, în special eu în calitate de negociator șef și inclusiv echipa mea, și Comisia Unificată de Control, nu ne dorim escaladarea situației în zona de securitate pentru că, și în acele conferințe ministeriale în formatul 5+2, este indicat expres soluționarea pașnică a conflictului transnistrean. Cred că niciunul din dumneavoastră, care vă aflați în sală, nu vă doriți să ne întoarcem în urmă cu 28 de ani, atunci când prin muniții, armament s-a încercat să avem o soluționare”, a declarat Cristina Lesnic.

Viceprim-ministrul a mai spus că discuțiile pentru reducerea posturilor ilegale se duc la nivel de experți. Biroul de Reintegrare conștientizează problema legată de restricționarea libertății de circulație și este gata să accepte ajutorul deputaților dacă vor să își pună umărul la soluționarea acesteia.

Autoritățile de la Tiraspol au instalat unilateral, în perioada stării de urgență legată de pandemia de COVID-19, 37 de posturi în jurul localităților aflate sub controlul autorităților constituționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău