Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt din Letonia

  • 23 Aprilie 13:35
Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu mai mulți oficiali de rang înalt din Letonia

Cooperarea moldo-letonă în contextul unor proiecte care să contribuie la parcursul european al Republicii Moldova a fost discutată ieri, 22 aprilie, de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, cu o echipă de oficiali de rang înalt din Letonia. Delegația se află la Chișinău într-o vizită de documentare și e condusă de Alise Balode, directoare generală a Directoratului pentru relații economice, comerț și cooperare pentru dezvoltare de la Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei, informează un comunicat al Biroului pentru Integrare Europeană.

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a apreciat nivelul înalt al cooperării moldo-letone, inclusiv faptul că Republica Moldova se află printre prioritățile politicii de cooperare pentru dezvoltare a Letoniei pentru 2021-2017. Iar aceasta înseamnă mai multe proiecte de îmbunătățire a guvernanței și de modernizare a infrastructurii din țară, respectiv instituții mai puternice și standarde mai înalte de trai pentru cetățeni.

Cristina Gherasimov a mulțumit Letoniei pentru sprijinul oferit în gestionarea crizei refugiaților din 2022 și a crizei energetice, precum și pentru susținerea în cadrul inițiativelor regionale. Un bun exemplu în acest sens este Programul de legislație și economie europeană, realizat din 2014 de Riga Graduate School of Law pentru țările din vecinătatea UE și care, până în prezent, a fost absolvit de 69 de moldoveni. De asemenea, oficiala a menționat importanța susținerii acordate de Riga în plan politic, în UE, pentru accelerarea integrării europene a țării noastre.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău