Cristina Blanaru a cucerit bronzul la Cupa Europei la judo

  • 21 Mai 2019 18:32
Cristina Blanaru a cucerit bronzul la Cupa Europei la judo

Sportiva moldoveană Cristina Blanaru (52 kg) a obținut medalia de bronz la Cupa Europei la judo, desfășurată la Orenburg (Rusia), relatează MOLDPRES.

Ea a urcat pe podiumul de premiere după ce le-a învins pe reprezentantele gazdelor, Viktoria Vasilcenko, Tatiana Plotnikova,  i-a cedat în meciul al treilea sportivei din Belarus Ksenya Danilovich, iar în recalificări a devansat-o în disputa pentru locul trei pe Olivia Taroncher (Austria).

Cristina Blanaru a fost unica din lotul moldovean care a cucerit la turneu o medalie. Toți reprezentanții echipei masculine au ratat podiumul de  premiere. Unicul care a ajuns în faza recalificărilor, grație unui culoar favorabil,  a fost Vadim Bunescu (73 kg).  Două victorii la această categorie de greutate au obținut Victor Sterpu și Petru Pelivan. O victorie a repurtat Iurie Mocanu (90 kg). În faza inaugurală a turneului au cedat Adil Osmanov, Vadim Zaharia, ambii la categoria de greutate până la 66 de kilograme, Ion Nacu (81 kg), Grigore Taban (90 kg). ”Este un eșec clar”, astfel  a comentat pentru agenție evoluțiile judocanilor  antrenorul Veaceslav Bacal, care-l pregătește pe Denis Vieru, câștigător anul curent al turneelor Grand Slam de la Paris, Baku și Grand Prix-ul de la Antalya.

Cel mai bun judocan moldovean este în prezent Denis Vieru  (23 de ani), student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. În afară de performanțele sus-menționate, el mai este medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău