Cristian-Leon Țurcanu, la Institutul de Justiție: România va continua să lucreze cu autoritățile de la Chișinău

  • 26 Aprilie 2023 18:34
Cristian-Leon Țurcanu, la Institutul de Justiție: România va continua să lucreze cu autoritățile de la Chișinău

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a vizitat astăzi, 26 aprilie, Institutul Național al Justiției din Chișinău, unde a participat la ceremonia de absolvire a promoției de candidați la funcțiile de procurori și judecători.

 „Am participat astăzi, alături de ministrul justiției Veronica Mihailov-Moraru , la un moment plin de emoție la Institutul Național de Justiție reprezentat de ceremonia de absolvire a promoției de candidați la funcțiile de procurori și judecători. Le-am urat succes tinerilor absolvenți în viitoarea cariera aleasă, dificilă și plină de responsabilitate, dar în același timp și care oferă satisfacție prin rolul determinant pe care îl are în apărarea statului de drept”, a scris Cristian-Leon Țurcanu pe pagina sa de Facebook.

Șeful misiunii diplomatice a mai declarat că România va continua să lucreze îndeaproape cu autoritățile de la Chișinău, pentru o justiție independendă.

„Procesul de reformă a sistemului de justiție este unul deosebit de important, iar autoritățile pro-europene de la Chișinău au obiectivul de a oferi cetățenilor un viitor mai bun, mai sigur, cu o justiție independentă. România va continua să lucreze îndeaproape cu autoritățile de la Chișinău în vederea atingerii acestui obiectiv ambițios. Totodată, încurajăm dialogul inițiat de ministrul justiției între toate părțile componente ale sistemului de justiție, sinergia fiind esențială pentru înfăptuirea unui act de justiție de calitate”, a mai conchis ambasadorul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău