Crimeea: Podul peste strâmtoarea Kerci ar fi fost închis de teama unor atacuri

  • 06 Mai 12:25
Crimeea: Podul peste strâmtoarea Kerci ar fi fost închis de teama unor atacuri

Ocupanții ruși au suspendat circulația pe așa-numitul pod al Crimeii, care face legătura între peninsulă și Rusia, civilii fiind avertizați că există riscul unor atacuri - scrie, sâmbătă, agenția ucraineană RBC, citând canale locale de Telegram, transmite Rador.

Potrivit unor civili din peninsula ocupată de ruși, traficul pe podul peste strâmtoarea Kerci a fost temporar suspendat din cauza riscului de atacuri cu rachete. Cei care doresc să traverseze podul respectiv fac cale întoarsă, autoritățile interzicându-le accesul.

Între timp, așa-numitului ministru al transporturilor din Crimeea, Nikolai Lukașenko, a transmis că circulația ar fi fost suspendată din "motive tehnice". "Traficul pe podul Crimeii a fost suspendat din motive tehnice și va fi reluat în viitorul apropiat. Ne cerem scuze pentru neplăcerile temporare" - a declarat Nikolai Lukașenko.

Acesta a adăugat că serviciul de transport cu feribotul funcționează în regim obișnuit. RBC amintește că, sâmbătă dimineață, în Crimeea s-au auzit mai multe explozii, iar localnicii au raportat un fum negru ridicându-se dinspre raionul Krasnohvardiiske.

Ulterior, administrația de ocupație a transmis că, în nordul peninsulei, ar fi fost declanșată apărarea antiaeriană.(Agenția de presă RBC)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău