Crimă de RĂZBOI în Ucraina. 15 prizonieri, împușcați

  • 07 Aprilie 2015 10:35
Crimă de RĂZBOI în Ucraina. 15 prizonieri, împușcați

Unul dintre cei mai cunoscuți teroriști din așa-numita "Republică Populară Donețk", rebelul pro-rus Arsen Pavlov, poreclit Motorola, a mărturisit că a împușcat 15 prizonieri.

"Nu-mi pasă că mă acuzați. Recent am împușcat 15 prizonieri. Dacă vreau, îi omor, dacă nu vreau, îi las în viață. Îmi este totuna" - a declarat "Motorola", într-o discuție telefonică pe care a avut-o cu un jurnalist ucrainean, citat de RADOR.

Împușcarea prizonierilor este considerată o infracțiune gravă de război, iar declarația rebelului poate fi folosită împotriva teroriștilor și a Kremlinului în instanțele internaționale ca dovadă a crimei împotriva umanității. Arsen Pavlov conduce batalionul terorist "Sparta" din estul Ucrainei, care a participat la luptele impotriva armatei ucrainene la Ilovaisk și în zona aeroportului din Donețk

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Markian Lubkivski, a declarat că aproximativ 400 de cetățeni ucraineni sunt în continuare prizonieri ai separatiștilor din Donbas, însă a asigurat că autoritățile statului ucrainean continuă schimbul de prizonieri între armată și rebeli, conform principiului "toți în schimbul tuturor".

La 6 aprilie, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat că 16 militari ucraineni au fost eliberați din captivitate, în estul separatist al țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău