Creștinii ortodocși sunt în Săptămâna Albă

  • 25 Februarie 2020 10:59
Creștinii ortodocși sunt în Săptămâna Albă

Creștinii ortodocși sunt în săptămâna dinaintea Postului Paștilor, numită și Săptămâna Albă. În această perioadă nu se mai consumă carne. Până pe 1 martie, duminica lăsatului sec de brânză, se permite consumul de produse lactate și ouă.

Contactat de IPN, preotul Octavian Moșin, de la Biserica Întâmpinarea Domnului din cadrul Universității de Stat din Moldova, a spus că Săptămâna Albă este una în care creștinii se iartă cu toată lumea. Duminica care vine, 1 martie, este Duminica Iertării. „Odată fiind iertați cu inima, împăcați, cu conștiința curată, putem să pășim în această perioadă de nevoință”, a spus preotul.

Postul Paștelui, care în acest an începe din 2 martie, este cel mai mare și cel mai aspru și prevestește cel mai mare eveniment al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos. Prima săptămână din post este o săptămână a pocăinței deosebite, ca și ultima săptămână a Postului Mare. În Post sunt doar două zile de dezlegare la pește, de Buna Vestire, pe 7 aprilie, și de Florii, care va fi sărbătorit pe 11 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău