Creștinii ortodocși de stil vechi au intrat în Postul Crăciunului

  • 28 Noiembrie 2022 10:38
Creștinii ortodocși de stil vechi au intrat în Postul Crăciunului

Creștinii ortodocși de stil vechi încep astăzi Postul Crăciunului. Acesta îi pregătește pe creștini pentru marea sărbătoare a Nașterii lui Isus Hristos, informează MOLDPRES.

Postul Nașterii Domnului este de asprime mijlocie. Timp de șase săptămâni, credincioșii nu vor mânca ouă, carne și lactate. În zilele de sâmbătă și duminică, precum și în zilele de mare sărbătoare, creștinii au dezlegare la untdelemn, vin și pește,.

Totodată, preoții spun că bătrânii, copiii și cei bolnavi sunt scutiți de rigorile unui regim exclusiv vegetal.

În perioada postului este bine sa fie evitate situațiile conflictuale sau discuțiile in contradictoriu, precum și se cere iertarea tuturor celor care v-au supărat și pe care i-ați supărat, astfel eficiența postului fiind cu mult mai mare.

Spre deosebire de Postul Paștelui, care este un post aspru, pentru că, înainte de Înviere, ne amintește patimile lui Hristos, Postul Crăciunului este o bucurie: bucuria întâlnirii cu Pruncul Iisus, începutul mântuirii noastre.

Acest post ne amintește și de călătoria pe care au săvârșit-o magii din Persia, care au venit să se închine Împăratului Lumii, fiind ghidați de steaua strălucitoare care a apărut atunci pe cer.

Postul va dura până la 6 ianuarie, iar în ajunul Crăciunului, credincioșii nu vor mânca nimic până după-amiază, astfel încât să întâmpine Nașterea Domnului curați sufletește și trupește.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău