Creștere a cazurilor de coronavirus în China. Originea virusului, tot o piață de carne și pește

  • 14 Iunie 2020 10:10
Creștere a cazurilor de coronavirus în China. Originea virusului, tot o piață de carne și pește

China a raportat duminică 57 de noi cazuri confirmate de COVID-19, cea mai mare creștere din aprilie, ceea ce întărește temerile privind un al doilea val epidemiologic în țară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ministerul chinez al Sănătății a precizat că, din cele 57 de noi cazuri, 36 sunt infecții locale înregistrate în capitala Beijing.

Un nou focar de contaminare a fost detectat în sudul Beijingului, la piața Xinfadi, care vinde în special carne, pește și legume. Descoperirea a dus la izolarea a 11 zone rezidențiale din împrejurimi.

Alte două cazuri locale au fost raportate în provincia Liaoning (nord-est). Oficiali locali au declarat că aceste persoane au fost în contact cu noii pacienți înregistrați în capitală.

Sute de polițiști și membri ai poliției paramilitare, dintre care mulți purtau măști de protecție și mănuși, au fost văzuți sâmbătă de jurnaliști ai AFP în apropiere de piața Xinfadi.

Nouă școli și grădinițe de copii din împrejurimi au fost închise. Vineri, primăria din Beijing a amânat întoarcerea elevilor în școli primare și a suspendat toate evenimentele sportive.

Vizitele în capitală ale grupurilor venite din alte provincii au fost suspendate sâmbătă.

Un reprezentant al pieței Xinfadi a declarat pentru ziarul local Beijing News că virusul a fost detectat pe mese folosite la tăierea somonului importat.

Ca urmare, autoritățile sanitare au dispus o inspecție la nivelul întregului oraș, vizând carnea proaspătă și congelată, carnea de păsări de curte și peștele, în supermarketuri, depozite și restaurante.

Restul cazurilor confirmate anunțate duminică sunt persoane revenite în China din străinătate, conform Ministerului Sănătății.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău