Crește numărul contestațiilor, depuse anual de operatorii economici, la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor

  • 01 Martie 2021 13:23
Crește numărul contestațiilor, depuse anual de operatorii economici, la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor

Crește numărul contestațiilor depuse anual de operatorii economici la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, arată datele Direcției Analitice a Centrului Național Anticorupție, care a efectuat o analiză pentru perioada 2017-2020. În acest timp, au fost contestate aproape 2000 de proceduri de achiziții la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, cu o valoare estimată a acestora de aproximativ 12,5 miliarde de lei.

Calculele dinamicii lunare a contestațiilor demonstrează o creștere constantă, care, de la media de 32 de contestații înregistrate în anul 2017, la 70 în anul 2020.

Astfel, tot mai mulți operatori economici recurg la mecanismul de contestare. Deși această creștere semnificativă pare să arate încrederea operatorilor economici în mecanismul de contestare, tendința trebuie să trezească îngrijorări la Guvern și Agenția Achiziții Publice, deoarece arată că tot mai multe proceduri de achiziții publice sunt organizate cu încălcarea normelor legale, în cazul contesta aceste abateri pot contribui nemijlocit la generarea actelor de corupție cu impact major asupra gestionării incorecte a banului public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău