Crește numărul celor uciși în atacul armat din Las Vegas

  • 03 Octombrie 2017 08:35
Crește numărul celor uciși în atacul armat din Las Vegas

Crește numărul celor uciși în atacul armat din orașul american Las Vegas. Poliția anunță moartea a 58 de oameni. Alte 515 de persoane au fost rănite, printre ele și un cetățean român, care primește acum îngrijiri medicale la un spital din regiune.

Informația este confirmată de Ministerul de Externe de la București, care mai anunță că, de îndată ce starea de sănătate îi va permite, românul va fi vizitat de consulul onorific al României la Las Vegas, transmite Rador.

Atacul armat, cel mai grav din istoria modernă a Statelor Unite, a avut loc în timpul unui concert de muzică country și a fost revendicat de gruparea radicală Statul Islamic, care a precizat că autorul, un american de 64 de ani, s-a convertit la islam cu câteva luni în urmă.

Un agent special al FBI, care se ocupă de anchetă, a declarat însă că nu a fost descoperită nicio legătură între atacatorul care s-a sinucis înainte de a fi prins de forțele de ordine și vreo grupare teroristă internațională.

Pentru președintele Donald Trump, masacrul reprezintă răul absolut. El a făcut un apel la unitate și a anunțat că miercuri va merge în Las Vegas. Un moment de reculegere a fost ținut în această seară la Casa Albă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău