Creatorul aplicației folosite de Cambridge Analytica: Testele de personalitate erau irelevante

  • 24 Aprilie 2018 19:39
Creatorul aplicației folosite de Cambridge Analytica: Testele de personalitate erau irelevante

Psihologul Aleksandr Kogan, creatorul aplicației folosite de compania de consultanță Cambridge Analytica pentru a colecta datele a 50 de milioane de utilizatori ai Facebook, a dat asigurări marți că testele de personalitate pe care le-a pus la dispoziția companiei de consultanță erau "foarte inexacte" și "nu tocmai" relevante pentru a fi folosite în campanii politice, relatează Press Association și Reuters.

"Ideea că aceste informații sunt exacte este, aș zice, ridicolă din punct de vedere științific" - a declarat Kogan în fața comisiei pentru informatică, media, cultură și sport a Camerei comunelor, care a lansat o anchetă pe marginea acestui scandal.

El a insistat că Facebook dispune oricum de instrumente capabile să ajute grupuri de campanie să trimită mesaje publicitare direcționate, fără să mai fie nevoie de alte informații specifice privind personalitățile utilizatorilor.

Compania mamă a Cambridge Analytica, SCL, l-a plătit pe Kogan cu sute de mii de lire pentru a colecta date pe Facebook folosind teste de personalitate, notează PA. Întrebat de comisie care a fost valoarea muncii sale pentru SCL, Kogan a replicat: "În baza a ceea ce știm acum, nimic".

El l-a acuzat de asemenea pe fostul director al Cambridge Analytica Alexander Nix că a mințit când a fost audiat de aceeași comisie, în februarie, atunci când a spus că societatea sa nu a primit niciun fel de informații de la firma sa, Global Science Research. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău