Crearea unei noi instituții care ar proteja UE de o eventuală criză financiară | La Bruxelles a fost adoptat raportul preliminar

  • 21 Februarie 2019 12:15
Crearea unei noi instituții care ar proteja UE de o eventuală criză financiară | La Bruxelles a fost adoptat raportul preliminar

La Bruxelles, Comisia pentru Buget și Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare au adoptat raportul preliminar privind înființarea Fondului Monetar European, cu rolul de a proteja Uniunea Europeană de o eventuală criză financiară.

Poziția cuprinde și amendamentul deputatului român, Siegfried Mureșan, prin care solicită ca la acest Fond să poată participa și statele membre, care încă nu fac parte din zona euro, dar și-au asumat aderarea la zona euro în tratatul de aderare, cum este cazul României.

Rolul Fondului Monetar European este acela de a aproba împrumuturi de urgență în schimbul adoptării unor programe de reformă economică, prin care să permită evitarea intrării în criză. Raportul urmează a fi adoptat și în plenul Parlamentului European. Ulterior, Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene urmează să ajungă la un consens privind cadrul legal al Fondului.

După ce Consiliul ajunge la un acord în unanimitate, Parlamentul European va trebui să adopte sau să respingă decizia Consiliului.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău