COVID-19 | Un nou bilanț în Marea Britanie

  • 11 Mai 2020 18:32
COVID-19 | Un nou bilanț în Marea Britanie

Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore 210 noi decese de COVID-19, ridicând numărul morților raportați în spitale, reședințe pentru bătrâni și domicilii în total la 32.065, informează luni Ministerul britanic al Sănătății citat de EFE, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 100.490 de teste și au fost diagnosticare 3.877 noi contagieri, după ce guvernul a dat publicității foaia de parcurs pentru relaxarea măsurilor de restricție care va începe miercuri.

Executivul conservator al lui Boris Johnson a divulgat luni detaliile tehnice ale planului, care prevede ca săptămâna aceasta să revină la locurile de muncă angajații din domeniul manufacturier, construcții, logistică și distribuție.

Se recomandă de asemenea cetățenilor să-și acopere nasul și gura în spațiile închise și să mențină distanța de securitate față de alte persoane.

De săptămâna aceasta, se vor putea face exerciții în aer liber ori de câte ori se dorește pe teritoriul Angliei, însă aceste activități vor fi restrânse la o dată pe zi în Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor.

În iunie, guvernul va evalua redeschiderea limitată a școlilor. Se preconizează să fie reluate cursurile preșcolare și primare, urmând ca cele gimnaziale să nu fie reluate înainte de cel puțin septembrie.

Redeschiderea centrelor comerciale neesențiale nu este prevăzută până în iunie, dacă nu vor fi date alte dispoziții până atunci, în timp ce saloanele de coafură, frizeriile, restaurantele, pub-urile și cinematografele se vor deschide de abia în iulie.

Executivul a anunțat că va impune o carantină de 14 zile călătorilor care vin cu avionul în Marea Britanie pentru a evita noi contagieri din import.

Măsura va fi aplicată în următoarele săptămâni, deși nu există încă un calendar detaliat și va avea unele excepții pentru persoanele care se deplasează din motive de siguranță națională, sau pentru îndeplinirea unor "obligații internaționale" în Marea Britanie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău