COVID-19: În municipiul Chișinău a crescut numărul de cazuri grave și foarte grave

  • 18 Ianuarie 2021 09:39
COVID-19: În municipiul Chișinău a crescut numărul de cazuri grave și foarte grave

Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată în municipiul Chișinău. Numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipalității că în capitală rămâne instaurată starea de alertă epidemiologică sporită, dat fiind faptul că incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată, iar numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut, potrivit sursei citate

Potrivit oficialului, în instituțiile municipale de sănătate se află 680 de pacienți internați cu diagnosticul de COVID-19, la dispoziția autorităților municipale de sănătate fiind disponibile 392 de locuri de tratament.

În același timp, Tatiana Bucearschi a menționat că va fi lansat un plan de pregătire și instruire a personalului medical pentru procesul de vaccinare. Aceasta a precizat că autoritățile locale nu sunt responsabile pentru procurarea vaccinului anti-covid și că vor fi la dispoziția autorităților centrale pentru a pune în aplicare planul de imunizare împotriva COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău