COVID-19 | Directorul general al OMS, îngrijorat de riscul unui ''tsunami de cazuri''

  • 29 Decembrie 2021 19:04
COVID-19 | Directorul general al OMS, îngrijorat de riscul unui ''tsunami de cazuri''

Circulația simultană a variantelor Delta și Omicron ale noului coronavirus produc un "tsunami de cazuri", a declarat miercuri, într-o conferință de presă, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Delta și Omicrom sunt în prezent niște amenințări gemene care împing cazurile spre numere record, ajungându-se la creșteri ale numărului de pacienți care necesită spitalizare și numărului de decese", a declarat șeful OMS. "Sunt foarte îngrijorat că (varianta) Omicron, care este foarte transmisibilă și se răspândește în același timp cu Delta, va conduce la un tsunami de cazuri", a mai spus el.

Directorul OMS a repetat apelul pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor astfel încât acestea să ajungă și în țările sărace, avertizând că accentul pus pe vaccinarea cu doze booster din țările bogate poate lăsa națiunile sărace fără vaccinuri.

Conform lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, OMS susține necesitatea ca fiecare țară să ajungă la un nivel de acoperire vaccinală de 70% până la jumătatea anului 2022, ceea ce ar contribui la stoparea fazei acute a pandemiei.

Ajunul Anului Nou va marca împlinirea a 2 ani de când China a alertat OMS cu privire la 27 de cazuri de "pneumonie virală" de origine necunoscută în orașul Wuhan.

Peste 281 de milioane de persoane din întreaga lume au fost raportate de atunci ca infectate, iar peste 5 milioane au murit, conform unui bilanț Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău