COVID-19 | Carantină în trei localități din R.Moldova. Statistica este îngrijorătoare, anunță Comisia pentru situații excepționale

  • 31 Martie 2020 19:50
COVID-19 | Carantină în trei localități din R.Moldova. Statistica este îngrijorătoare, anunță Comisia pentru situații excepționale

În orașele Ștefan-Vodă și Soroca, precum și în satul Carahasani din raionul Ștefan-Vodă vor intra în carantină din cauza numărului îngrijorător de mare de îmbolnăviri.

Decizia a fost luată la ședința Comisiei Situații Excepționale. Astfel, în aceste localități va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor. În raionul Ștefan-Vodă s-au confirmat până acum 40 de cazuri de COVID-19, iar în raionul Soroca – 37 de cazuri. Mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate până în prezent doar în mun. Chișinău – 138 de cazuri.

Prim-ministrul Ion Chicu a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere a cetățenilor moldoveni aflați peste hotare, în funcție de solicitări, din următoarele state: Marea Britanie, Franța, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia și altele. Ministrul de externe Oleg Țulea a precizat că vor fi selectați operatorii aerieni ai căror nave au o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău