COVID-19 | Alexandru Slusari: Este evident că autoritățile centrale tot mai mult scapă situația de sub control. Frica și haosul tot mai mult cuprind raioanele țării

  • 16 Aprilie 2020 16:20
COVID-19 | Alexandru Slusari: Este evident că autoritățile centrale tot mai mult scapă situația de sub control. Frica și haosul tot mai mult cuprind raioanele țării

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, consideră că autoritățile tot mai mult scapă de sub control situația privind COVID-19 în R.Moldova.

„La spitalul din Soroca au rămas să muncească 9 medici. La Glodeni 8. La Fălești 6. Nu cred că în celelate instituții medicale regionale situația este cu mult mai bună. Frica și haosul tot mai mult cuprind raioanele țării. Sute de medici, asistenți medicale, infirmieri sunt infectați și un număr mult mai mare se află în autoizolare. Nu sunt stimulați financiar. Iar medici de familie sunt supuși riscului să între în contact cu cei infectați de COVID-19 în așa zisă forma ușoară. Este evident că autoritățile centrale tot mai mult scapă situația de sub control”, a scris Alexandru Slusari pe Facebook. 

De asemenea, deputatul susține că autroritățile ascund informațiile reale despre răspândirea pandemiei și că manipulează cu cifre. În acest context, el s-a referit la faptul că nimeni nu înțelege cum este stabilit numărul celor infectați care stau acasă. 

„În asemenea condiții este vitală autoorganizarea și responsabilitatea cetățenilor. Poate Vă spun lucrurile banale, dar aici este chezășia rezistenței noastre. Chem toata lumea la unitatea pentru sănătate. Costurile neglijenței vor fi exponențiale și restricțiile se vor extinde pe durata mult mai lungă”, a menționat Alexandru Slusari. 

Menționăm că astăzi din cauza COVID-19 au decedat șapte persoane. Numărul lucrătorilor medicali infectați este de peste 500. 

Potrivit datelor prezentate de către ministerul Sănătății, din cele 2049 de persoane infectate cu COVID-19, 195 se află spitalizate în stare gravă. Starea de sănătate în cazul a 564 de persoane este de gravitate medie, restul fiind în stare satisfăcătoare. Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a informat în această dimineață că numărul persoanelor tratate a ajuns la 235 după ce, ieri, au fost externate încă 64 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău