COVID-19 | 101 de NOI îmbolnăviri. Unde au fost înregistrate cazurile cu transmitere locală și de unde provin cele de import

  • 06 Aprilie 2020 18:10
COVID-19 | 101 de NOI îmbolnăviri. Unde au fost înregistrate cazurile cu transmitere locală și de unde provin cele de import

Încă 101 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 în Republica Moldova în ultimele 24 de ore, după ce au fost procesate 192 de probe, iar patru persoane au decedat din cauza virusului. Informația a fost prezentă de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința la Centrul Unic de Comandă.

Din numărul total de cazuri confirmate, astăzi, patru sunt de import din Marea Britanie, Federația Rusă și Franța, restul fiind cu transmitere locală. Astfel, numărul total al cazurilor confirmate se ridică la 965, iar cel al deceselor la 19. Viorica Dumbrăveanu a precizat că toate cele patru persoane decedate, mai sufereau și de alte boli.

„Astăzi avem 101 cazuri pozitive. Patru cazuri sunt de import. Este vorba de două cazuri din Marea Britanie, un caz din Franța și un caz din Federația Rusă. 97 de cazuri sunt cu transmitere locală: Chișinău -  23 cazuri, Ștefan-Vodă – 16 cazuri, Glodeni – 11 cazuri, Ialoveni – 8 cazuri, Orhei – 7 cazuri, Taraclia, regiunea stângă a Nistrului – 6 cazuri, Fălești – 4 cazuri, Hâncești – 3 cazuri, Anenii Noi, Cahul, Nisporeni - câte două cazuri și Bălți, Călărași, Căușeni, Criuleni, Leova, Strășeni, Telenești – câte un caz, a prcizat ministrul. 

Ministrul Sănătății a menționat că, astăzi, nu a fost înregistrat cazuri de infecția cu COVID-19 în Soroca, ceea ce denotă că decizia de a institui carantină în localitate are drept efect stoparea răspândirii infecției.

De menționat că până în prezent 37 de persoane au fost tratate de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău