COVAX, deficit de 190 de milioane doze de vaccin față de necesarul până la finalul lui iunie

  • 28 Mai 2021 14:33
COVAX, deficit de 190 de milioane doze de vaccin față de necesarul până la finalul lui iunie

Programul internațional COVAX, ce asigură echitatea vaccinării împotriva COVID-19 la nivel internațional, are un deficit de 190 de milioane de doze față de numărul necesar până la finalul lunii iunie pentru a combate boala în țările mai sărace, relatează dpa.

COVAX, care a fost creat cu scopul de a oferi tuturor țărilor un acces rapid la vaccinuri, le-a cerut joi statelor mai bogate să doneze mai multe doze.

''Chiar dacă COVAX va avea disponibile cantități mai mari ulterior în cursul anului prin contractele încheiate deja cu mai mulți producători, dacă nu soluționăm penuria actuală, urgentă, consecințele vor fi catastrofice'', a avertizat programul internațional.

Deși SUA și țările europene au promis 180 de milioane de doze, acest număr nu este suficient, a adăugat COVAX.

Programul și-a propus să furnizeze până la finalul anului 1,8 miliarde doze de vaccin anti-COVID-19 țărilor mai sărace, iar o proporție mare dintre acestea au fost comandate de la producători din India.

Totuși, guvernul indian a oprit în mare parte exporturile de vaccin din cauza exploziei ratelor de infectare, ceea ce a făcut ca programul COVAX să poată distribui doar 70 de milioane de doze către 126 de țări până la finalul lunii mai.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău